НАБУ обшукує Окружний адміністративний суд.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро у п'ятницю проводять обшуки за місцем проживання голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та в приміщеннях суду.

 

Як інформує прес-служба НАБУ, обшуки проводять у рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого 9 грудня 2016 року на підставі аналізу е-декларації за фактом імовірного незаконного збагачення голови ОАСК (ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України). 

 

У суді підтвердили інформацію про обшуки.

 

Як повідомив суддя Богдан Санін на своїй сторінці у Facebook, обшуки в будівлі ОАСК розпочали о 7 ранку. У судовій інстанції пов'язують появу детективів із тим, що саме Окружний суд розглядає скарги щодо формування наглядової ради при НАБУ і щодо призначення Гізо Углави заступником директора бюро (котрий нібито має грузинське громадянство).

 

В Антикорупційному бюро відкинули звинувачення в заанґажованості. 

 

"Будь-які заяви про можливий зв’язок між слідчими діями НАБУ та адміністративними провадженнями ОАСК щодо діяльності бюро, зокрема зі справою щодо оскарження призначення першого заступника директора Національного бюро Гізо Углави, є відверто спекулятивними та не мають підтвердження. Наголошуємо, що розслідування за фактом незаконного збагачення голови ОАСК розпочато детективами НАБУ 9.12.2016 р. Тоді як справа щодо оскарження призначення Гізо Углави зареєстрована в ОАСК 11.04.2017 р.", – зазначено у повідомленні.

 

Згідно з підрахунками НАБУ, починаючи з грудня 2015 року в роботі ОАСК було 28 справ, відповідачем у яких виступало бюро. 

 

26.05.2017