Прокуратура розслідує законність витрачання бюджетних коштів на вивезення сміття.

 

Прокуратура Львівської області розслідує провадження щодо законності витрачання коштів із бюджету на вивезення сміття зі Львова та щодо дій відповідальних осіб та перевізників, повідомив перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький, передає Дивись.Інфо.

 

Щоправда, подробиці представники прокуратури повідомити відмовилися, посилаючись на таємницю слідства. Раніше голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка заявляв, що окремі перевізники використовують схеми відмивання коштів на вивезенні сміття.

 

Також Олександр Русецький розповів про провадження щодо можливої загрози виникнення епідемії інфекційних захворювань у Львові, що було відкрите 16 травня.

 

«Його розпочали з огляду на дані, які ми отримали від СЕС та інших служб щодо можливої загрози епідемії інфекційних захворювань, зокрема це стосується Франківського району. Слідчо-оперативні групи з фахівцями СЕС, Держпродспоживслужби виїжджали на переповнені сміттєві майданчики, брали проби, зокрема і ґрунту, щоб з’ясувати, чи є шкідливий вплив і загроза поширення інфекційних захворювань. У межах цього провадження буде даватися оцінка відповідальним особам, якщо фахівці підтвердять, що є така загроза», – розповів заступник прокурора.

 

«У межах провадження допитували посадових осіб районних адміністрацій на предмет вжиття ними заходів щодо забезпечення належного санітарного стану у місті», – додав Остап Сидор, начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури області.

26.05.2017