Вчинено атентат проти екс-прем'єра Греції Лукаса Пападімоса.

Внаслідок бомбового замаху у четвер, 25 травня, в центрі Атен він зазнав поранень, які, проте, не є небезпечними для життя.

 

 

У броньованому автомобілі, в якому перебував колишній керівник грецького уряду, вибухнула бомба, захована в листі, повідомило видання Spiegel Online з покликом на грецьку поліцію. Пападімос отримав поранення в груди, руки й ноги, у нього проблеми з диханням, але його життю нічого не загрожує, повідомляє державне телебачення.

 

Поранень зазнав також водій екс-прем'єра. Згідно з повідомленням поліції, їх обох шпиталізували до лікарні Evangelimos в Атенах.

 

Лукас Пападімос очолив уряд Греції у розпал економічної кризи. На посаді прем’єр-міністра він перебував з 11 листопада 2011-го до 16 травня 2012 року. Він також обіймав посаду голови Грецького емісійного банку, а потім – віце-президента Європейського центробанку.

 

Грецькі правоохоронці неофіційно висловлюють підозри, що замах на Пападімоса вчинили бойовики підпільного ультралівого руху «Змова вогняних клітин». Саме вони, за словами поліціянтів, неодноразово використовували бомби в конвертах для вчинення терактів. Зокрема, у березні цього року представники руху надіслали конверт зі схожою бомбою німецькому міністрові фінансів. Підозрілий конверт виявили працівники пошти.

 

Зараз у сортувальних центрах грецької пошти ELTA і кур'єрських компаніях триває перевірка всіх посилок і листів, адресованих відомим політикам, а також надісланих на адресу міністерств, державних служб, фінансових компаній, банківських установ, аби запобігти можливості наступних імовірних терактів.

25.05.2017