Керівництво ЄУ позитивно оцінило першу зустріч із президентом США.

Про оцінку зустрічі самим Дональдом Трампом поки що нічого не відомо.

 

 

Глава Білого дому прибув до Брюсселя у четвер, 25 травня. Він зустрівся з головою Європейської ради Дональдом Туском, президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і головою Європарламенту Антоніо Таяні. Американського президента супроводжували держсекретар і міністр оборони США,

 

Під час свого першого робочого візиту до Брюсселя Трамп обговорив із керівництвом Європейської Унії низку актуальних тем. Зустріч тривала близько години – повідомило радіо Deutsche Welle .

 

Після закінчення бесіди голова Європарламенту Таяні заявив журналістам, що вважає зустріч із президентом Трампом «дуже вдалою». За його словами, сторони встигли обговорити і прийшли до спільних позицій в питаннях боротьби з тероризмом, зокрема терористичним угрупованням «Ісламська держава», а також щодо Північної Кореї і Близького Сходу. «Знайдено точки дотику із загальної економічної і торгівельної політики, зокрема в галузі торгівлі сировиною», – повідомив Таяні.

 

Голова Ради ЄУ Дональд Туск усе ж зауважив під час прес-конференції, що не всі розбіжності вдалося усунути. Відкритими, за його словами, залишається низка питань щодо захисту клімату і торгівлі. «І я не можу зі стовідсотковою впевненістю сказати, що у нас є єдина позиція щодо Росії, хоча щодо України ми, схоже, дотримуємося однієї лінії», – зазначив він.

 

На відміну від представників ЄУ, ніхто з американських офіційних осіб до журналістів не вийшов. Президент США і члени його делегації відразу ж після зустрічі з керівництвом Унії розсілися по автах і поїхали. У другій половині дня в Брюсселі стартує саміт країн-членів НАТО, головна подія, заради якої Дональд Трамп і прибув до Брюсселя.

25.05.2017