Кремль планував впливати на Дональда Трампа через членів його команди.

Інформацію про це опублікувала газета The New York Times із покликом на представників американської розвідки.

 

 

За даними видання, співробітники російських спецслужб і високопоставлені чиновники Росії на етапі передвиборчої кампанії у США обговорювали можливість впливати на Дональда Трампа через його майбутніх президентських радників. Такими даними американські розвідувальні служби володіли ще влітку минулого року, повідомляє  The New York Times, покликаючись на трьох чинних і колишніх американських чиновників, обізнаних із роботою розвідувального відомства США.

 

Серед наближених Трампа, через яких Кремль розраховував впливати на нього, називали, зокрема, Пола Манафорта, котрий кілька місяців очолював передвиборчий штаб Трампа, і генерал-лейтенанта армії США у відставці Майкла Флінна, котрого на тому етапі готували на посаду радника з національної безпеки .

 

За даними американської розвідки, російські чиновники «нахвалялися тим, наскільки добре вони знають Флінна», пише видання. Інші обговорювали можливість задіяння своїх зв'язків з екс-президентом України Віктором Януковичем, роль політконсультанта при котрому раніше виконував Манафорт.

 

До того, як стати керівником передвиборчого штабу Трампа, Пол Манафорт працював у Росії і в Україні. Зокрема, працюючи в команді Януковича, він таємно співпрацював із російським підприємцем Олегом Дерипаскою в інтересах президента РФ Володимира Путіна. Флінн, як тепер стало відомо, міг в адміністрації Трампа бути сполучною ланкою в процесі досягнення політичної угоди з Путіним щодо Сирії. У січні 2017 року він став радником Трампа з національної безпеки, однак уже 13 лютого був змушений подати до демісії через скандал навколо його контактів із послом РФ у США Сергієм Кисляком.

25.05.2017