Генпрокуратура відкрила справу на заступника директора НАБУ.

 

Національне антикорупційне бюро України зареєструвало кримінальне провадження за фактом фальсифікації працівниками Генеральної прокуратури кримінального провадження проти першого заступника директора НАБУ Гізо Углави за підозрою в ухилянні від сплати податків і приховуванні громадянства Грузії при прийомі на роботу.

 

Про це повідомляє аґенція "Українські новини" з покликом на директора НАБУ Артема Ситника.

 

"Ми реєструємо зараз кримінальне провадження за фактом фальсифікації працівниками Генеральної прокуратури провадження", – сказав Ситник.

 

З його слів, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем), статтею 366 (службове підроблення) та статтей 358 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

 

Ситник сказав, що обставини розслідування Генпрокуратурою справи проти Углави надумані. Зокрема він повідомив, що громадянство Грузії автоматично втрачається після отримання іншого громадянства.

 

Також у НАБУ вважають безпідставним звинувачення Углави в несплаті податків. "Податковий кодекс передбачає подання податкової декларації за попередній рік до 1 травня року, наступного за звітним, тоді як податки за звітний рік повинні бути сплачені до 1 серпня. Таким чином, ГПУ розслідує епізод несплати податків "наперед", адже термін сплати закінчується 1 серпня 2017 року", – зазначили в бюро.

 

Сам же перший заступник директора НАБУ Гізо Углава назвав кримінальне провадження, відкрите Генеральною прокуратурою, політичним тиском. "Я розцінюю це як тиск на НАБУ", – сказав заступник Ситника.

 

24.05.2017