«Не перестаю випрошувати в Господа миру для дорогої української землі», – Папа Франциск.

 

Сьогодні, 24 травня, українська військова делегація, учасники 59-го Міжнародного військового паломництва до Люрду (Франція) взяли участь у загальній аудієнції із Папою Франциском у Ватикані.

 

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив настоятель Гарнізонного храму у Львові отець Степан Сус.

 

«Не перестаю випрошувати в Господа миру для дорогої української землі», – ці слова сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції», – написав священик.

 

Він також опублікував на своїй сторінці селфі з понтифіком, що, відтак, вподобали понад 3 тис. користувачів. «Це найкраще селфі для України», – кажуть вони.

 

Сам отець Сус зазначив – не думав, що вийде така вдала знимка.


Настоятель Гарнізонного храму отець Степан Сус із Папою Франциском у Ватикані. Фото: Facebook/Степан Сус.

 

У Міжнародному військовому паломництві взяли участь воїни АТО, курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного, курсанти Академії Державної прикордонної служби України, представники силових структур України, родини військовослужбовців. Це вже 21 духовна подорож української делегації до Люрду, передає Капеланство.Інфо.

 

Українські вояки разом із військовослужбовцями багатьох інших країн молились за мир в Україні та в усьому світі, за своїх товаришів, які перебувають на передовій, за одужання поранених та спокій полеглих у воєнних конфліктах, а також  за родини військових.

 

Історія Міжнародного військового паломництва бере свій початок із 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег із Німеччини спільно зі своїми родинами помолитися за мир у світі. Від того часу кількість учасників прощі значно зросла.  Цьогоріч до прощі долучились військовослужбовці з понад 40 країн світу, близько 12 тис. паломників: 1500 – з Хорватії, 800 – з Німеччини, 180 – з Польщі, 130 – з України.

 

Після Люрду військові і капелани з України вирушили до Рима, де взяли участь в аудієнції з Папою Франциском.

24.05.2017