Суд зупинив дію рішення міськради про реформування стоматполіклінік.

 

У понеділок, 22 травня, Галицький районний суд призупинив реформування комунальної стоматології Львова, в результаті якого усі комунальні стоматологічні поліклініки мали перейти у статус неприбуткових комунальних підприємств, повідомив речник та заступник голови Галицького районного суду Львова Орест Гриновець, інформує Zaxid.net.

 

«У понеділок суддя Віталій Радченко розглядав цивільну справу щодо цієї реорганізації за позовом громадянина Анатолія Шамріна та ухвалив клопотання про забезпечення позову. Отже, на час судового розгляду призупинено дію ухвали Львівської міської ради про реорганізацію.

 

Учора суддя Віталій Стрельбицький розглядав адміністративну справу за позовом трудового колективу 5-ї стоматполіклініки Львова, що також стосувалась цієї реорганізації. Тут також було клопотання про забезпечення позову, але суддя його не ухвалив, щоб не дублювати вчорашнього фактично такого самого рішення. А ще так звана реформа призвела до смерті двох медиків через погрози і вимоги написати заяви на звільнення», – сказав Орест Гриновець.

 

Сам позивач, Анатолій Шамрін, пояснив, що запропонована міськрадою реформа порушує його конституційні права як громадянина України.

 

«Я – громадянин України і маю право на безкоштовну меддопомогу. А те, що влада не забезпечує лікарів медикаментами і вони змушені самі їх купувати і за це брати гроші, – це проблема влади. Міські депутати, перш ніж щось таке приймати, мали б спитати думки громади та вивчити економічне обґрунтування», – сказав він.

 

Як повідомляв Z, 9 лютого депутати Львівської міськради ухвалили рішення про реорганізацію стоматполіклінік у неприбуткові комунальні підприємства. Колективи поліклінік зможуть встановлювати ціни на свої послуги і таким чином заробляти на потреби поліклінік та зарплатню.

24.05.2017