Міськрада знову звернулась до Мінрегіонбуду та ЄІБ щодо кредиту на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

 

Міська рада Львова повторно звернулася до Європейського інвестиційного банку та Міністерства регіонального розвитку щодо кредиту в розмірі 75 млн євро для вирішення проблеми поводження з ТПВ у місті, розповіла начальник управління інвестицій та проектів ЛМР Ольга Сивак, інформує 032.ua.

 

Вона нагадала, що рік тому Львів уже подавав пакет документів для отримання кредиту, але жодної відповіді керівництво так і не одержало.

 

«Нам не зрозуміло, на що пішов рік часу.  До 12 травня ми подали ще раз пакет документів, оновили їх. Ми далі підтримуємо цю заявку, яку подали на 75 млн євро. Наскільки ми зрозуміли, кінцевий відбір має тривати кілька тижнів. Ми зараз будемо знову звертатись у Міністерство регіонального розвитку і Європейський банк, щоб пришвидшити це рішення, і дуже сподіваємося, що наш  проект буде профінансований», - сказала Ольга Сивак.

 

Ідеться про кредит у рамках програми «Покращення муніципальної інфраструктури міст України», яку реалізовує Європейський інвестиційний банк. Ще у 2016 році Львів подав заявку на отримання 75 млн євро для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу.

24.05.2017