Екс-директор ЦРУ Джон Бреннан застерігав Кремль від втручання у вибори у США.

Про це він сам повідомив у вівторок, 23 травня, на слуханнях у спецкомісії Палати представників США, яка розслідує втручання Москви в американські президентські вибори.

 

 

Джон Бреннан заявив, що минулого року, тобто коли він іще перебував на посаді  глави американської розвідки, попереджав керівника ФСБ Олександра Бортнікова про те, що будь-яке втручання Росії у вибори у США може завдати серйозної шкоди двостороннім відносинам.

 

«Усім має бути абсолютно зрозуміло, що росіяни безсоромно втручалися в процес президентських виборів 2016 року, і вони чинили ці дії, незважаючи на наш суворий протест і чіткі попередження, щоб вони цього не робили», – заявив Бреннан на слуханнях у Палаті представників США .

 

За словами екс-глави ЦРУ, Бортніков двічі заперечував будь-яке втручання у вибори з боку Росії, проте обіцяв передати послання Бреннана президентові Володимиру Путіну. «Думаю, що я був першим американським чиновником, котрий застеріг Росію щодо цієї проблеми», – процитував його слова телеканал CBS News.

 

Окрім того, Джон Бреннан підтвердив, що у нього є інформація про контакти членів виборчого штабу Дональда Трампа з представниками уряду Росії. Він відмовився відповісти на питання про можливі прямі контакти Дональда Трампа з російськими офіційними особами, пояснивши, що не має права оприлюднювати такі відомості на відкритому засіданні. Він також не зміг сказати, чи співпрацював виборчий штаб Трампа з представниками уряду РФ. Однак інформація вже про сам факт таких контактів є достатньою підставою для пильнішої уваги ЦРУ, вважає Бреннан. За його словами, дані були також передані Федеральному бюро розслідувань.

 

Джон Бреннан був одним з організаторів спецоперації зі знищення Усами бен Ладена 2011 року. Сьомого березня 2013 року Сенат США затвердив його директором ЦРУ. На цій посаді Бреннан перебував до 20 січня 2017 року.

23.05.2017