ВР перейменувала Мукачеве на вимогу місцевої громади.

 

Верховна Рада України перейменувала місто Мукачеве Закарпатської області на Мукачево.

 

Як повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна", таку постанову на засіданні парламенту у вівторок підтримало 234 народних депутати. 

 

Згідно з пояснювальною запискою до проекту, перейменування міста ініціювали місцеві мешканці через потребу виправити помилку, якої припустилися під час присвоєння назви місту після входження Закарпаття до складу Української РСР. 

 

Міський голова Мукачева Андрій Балога похвалив рішення депутатів. "Нарешті! Відтепер наше рідне місто має офіційну назву не Мукачеве, а Мукачево. Це, звісно, дрібничка, але, повірте, – дуже важлива для щоденного якісного розвитку всього міста", – цитує бурмистра видання mukachevo.net.

 

Як писав Z, у березні минулого року рішення про перейменування міста прийняла міська рада, "у зв’язку з існуючими розбіжностями між офіційною назвою міста та обліком на місцевому рівні". При цім депутати послалися на протокол громадських слухань.

 

Тоді місцеві сайти писали, що мешканці міста остаточно згидилися до офіційної назви після висвітлення у центральних медіях стрілянини в Мукачеві, "коли столичні ЗМІ використовували назву "Мукачеве", а відтак відміняли "Мукачевого", "Мукачевому". 

 

23.05.2017