ГПУ відхилила два анонсованих подання на зняття недоторканності з нардепів.

 

Генеральна прокуратура України вирішила передати Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на доопрацювання подання щодо зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Андрія Лозового (Радикальна партія) та Євгена Дейдея ("Народний фронт"), запідозрених у вчиненні низки злочинів після перевірки електронних декларацій.

 

Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

"Вивчивши матеріали трьох подань на народних депутатів у частині фактажу, сьогодні було прийнято рішення направити до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Геннадія Бобова. Ще два подання на нардепів А. Лозового та Є. Дейдея Генпрокурор Юрій Луценко повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на доопрацювання", – поінформувала Сарган.

 

Минулого тижня Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Генеральна прокуратура підготувала подання про зняття депутатської недоторканності з трьох народних депутатів після перевірки їхніх електронних декларацій. З його слів, Бобов провинився за статтями 212-ою і 366-ою Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків і декларування недостовірної інформації), Дейдею інкримінують статтю 368-2 (незаконне збагачення), Лозовому – 212 і 368-2 (ухилення від сплати податків і незаконне збагачення).

 

Луценко зазначав, що порушення виявили у деклараціях трійки нардепів під час перевірки Генеральна прокуратура, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро.

 

23.05.2017