Російського політтехнолога Шувалова оголосили персоною нон ґрата в Україні.

 

Українські прикордонники не дозволили в'їзду на територію держави російському політтехнологу Ігореві Шувалову, котрий фактично керував інформаційною службою телеканалу "Інтер".

 

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

З його слів, на Шувалова наклали заборону на в'їзд в Україну терміном на 5 років.

 

"Згідно з оперативними даними, антиукраїнську діяльність Шувалова І.Ю. використовували спецслужби Російської Федерації в активних заходах впливу із висвітлення спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів зі звинувачення керівництва нашої країни у військовому захопленні влади у 2014 році та "спланованої акції «Небесна сотня»". Також зазначений громадянин залучений до широкомасштабної акції щодо зриву євроінтеграційних та сучасних реформ в Україні та бере активну участь у проекті просування Росії як єдиного нащадка «країни-переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні» (а не в Другій світовій) та Росії", – прокоментував політик.

 

Геращенко стверджує, що Шувалова оголосили персоною нон ґрата ще у 2014 році, та тодішнє керівництво Служби безпеки України під орудою Валентина Наливайченка ніби піддалося тискові з боку співвласників "Інтера" й зняло заборону.

 

Сам Шувалов у коментарі "Українській правді" підтвердив заборону на в'їзд в Україну.

 

"Нинішня метушня навколо мене пов'язана з міжвидовою боротьбою українських політиків, з якими я добре знайомий і з якими в різний час співпрацював. Україна – моя друга батьківщина, я її люблю і завжди бажав і бажаю їй добра і миру, тому нинішня заборона є абсурдна", – заявив Шувалов.

 

Політтехнолог сказав "своїм недоброзичливцям", що ми живемо в часі і в світі, в якому немає меж і "нема заборон медіа та свободи слова".

 

22.05.2017