До складу громадської ради при МОЗ увійшли троє львів’ян.

 

До складу громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я увійшли 35 представників громадськості, серед яких і троє львів’ян: Лілія Бойко (громадська організація «Комітет підприємців Львівщини»), Наталія Ліпська (благодійний фонд «Крила надії»), Юрій Наконечний (міжнародний благодійний фонд «Карітас Україна»), інформує ЛГ.

 

До складу громадської ради, повідомила Наталія Ліпська, увійшло багато людей, які щодня працюють над тими чи іншими медичними питаннями: волонтери АТО, люди, які працюють з дитячою і дорослою онкологією, орфанними захворюваннями тощо.

 

«Ми йшли з метою у співпраці з громадськістю вирішити ті питання, які з різних причин не були вирішені, і напрацювати певні кроки, які в підсумку були б зручні для пацієнтів, спрямовані на розвиток галузі, за яких хворі отримували б висококваліфіковану медичну допомогу», – каже Наталія Ліпська.

 

«МОЗ – це чи не єдине міністерство, яке проводить реформи. Медицина нині в такому жалюгідному стані, що гірше, здається, вже не може бути. Усім зрозуміло, що систему охорони здоров’я треба змінювати. Я пішла в громадську раду для того, аби долучитися до проведення реформ, бо наші депутати, які на словах так вболівають за українців, навіть не поставили в порядок денний пакета наших законопроектів, з яких розпочалася б медична реформа», – додала Лілія Бойко.

 

За два роки роботи попереднього складу громадської ради при МОЗ жодного його напрацювання не ухвалили.

 

Уже цього тижня має відбутися перша зустріч членів ради, на якій планують визначити першочергові напрями, над якими працюватиме рада.

 

«Громадська рада співпрацюватиме з МОЗом як дорадчий орган, ми можемо щось радити МОЗу, а МОЗ може рішення, яке воно прийняло, ширше транслювати через громадську раду. Але це аж ніяк не означає, що громадська рада запропонувала щось зробити – і МОЗ відразу зробило, чи навпаки. Просто не буде, бо не все можна втілити відразу. Але з тією командою, яка зараз прийшла, можна працювати», – зазначила Наталія Ліпська.

22.05.2017