Верхня палата парламенту Канади проголосувала за зону вільної торгівлі з Україною.

 

Верхня палата парламенту Канади проголосувала за ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі з Україною.

 

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко на своїй сторінці у twitter.

 

"Сенат щойно проголосував за ратифікацію Угоди про вільну торгівлю з Україною! До завершення ратифікації залишився лише підпис генерал-губернатора Канади. Фінішна пряма!" – поінформував дипломат.

 

Нагадаємо, Україна вже завершила процес ратифікації угоди з Канадою: у квітні Президент України Петро Порошенко підписав закон України "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою", схвалений Верховною Радою України 14 березня 2017 року.

 

Нижня палата парламенту Канади завершила процес ратифікації угоди в лютому.

 

Згідно з угодою, Канада відкриє для українських експортерів 98% свого ринку товарів, котрі є предметом двосторонньої торгівлі. З огляду на різний рівень економічного та соціального розвитку України та Канади, сторони застосовуватимуть принцип асиметричності тарифних зобов’язань, що дозволить нашій державі адаптувати торгівлю з цією країною до умов вільної торгівлі.

 

Документ містить низку норм і зобов’язань щодо нетарифних заходів, які сприятимуть тому, що доступ до ринків не обмежуватимуть невиправдані бар’єри у торгівлі.

 

Очікується, що угода, окрім збільшення товарообігу між державами, сприятиме притоку іноземних інвестицій в Україну, створенню нових робочих місць, що, своєю чергою, позитивно вплине на зростання ВВП держави.

 

Угода набуде чинності в перший день другого місяця після одержання останньою зі сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для вступу документа в дію.

 

19.05.2017