Авіація США завдала удару по позиціях армії Башара Асада.

Повітряну атаку було здійснено в четвер, 18 травня, поблизу міста Аль-Танф.

 

 

Спершу про атаку американської авіації в Сирії повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на неназваних представників Пентагону. Згідно з повідомленням, винищувачі коаліції під проводом США обстріляли конвой урядових сирійських військ, який складався з 27-ми одиниць техніки. За деякими даними, в складі колони перебували іранські військові інструктори. Відомо теж, що перед авіаударом командування опозиційних сирійських військ запросило допомогу з повітря у сил коаліції, оскільки сприйняли рух колони проурядових сирійських загонів за спробу атаки на їхні позиції.

 

Згодом цю інформацію підтвердило військове відомство Сполучених Штатів, опублікувавши відповідне повідомлення на сайті об'єднаного командування операції Inherent Resolve (Непохитна рішучість).

 

«Сили коаліції завдали удару по сирійських проурядових військах в межах встановленої зони деескалації в районі Ат-Танфа. Обстріл був здійснений після демонстративного прольоту винищувачів і серії попереджувальних пострілів. Війська коаліції діють у районі Ат-Танфа протягом багатьох місяців, навчаючи і консультуючи перевірених партнерів, котрі беруть участь в боротьбі проти ІДІЛ», – йдеться в повідомленні.

18.05.2017