Порошенко: Це історичний день.

 

Президент України Петро Порошенко подякував Європейському Союзові за лібералізацію візового режиму України.

 

Про це голова держави заявив у Страсбурзі на прес-конференції після церемонії підписання рішення ЄС про запровадження безвізового режиму, повідомляє прес-служба АП.

 

"Це дуже важливо. Я завжди кажу, що війна – це не привід, щоби зволікати з реформами і я дуже високо ціную підтримку України Європарламентом у цей складний час, коли Україна захищається від російської агресії", – сказав Порошенко.

 

"Я хочу подякувати пану президенту Європейського парламенту Антоніо Таяні, тому що під його видатним керівництвом Європейський парламент своєю більшість увімкнув зелене світло для України щодо європейського майбутнього", – додав Президент. Порошенко сказав, що Таяні – "справжній герой, герой, який дозволив Україні повернутися до європейської сім’ї".

 

Петро Порошенко подякував Європейській комісії за підготовку законодавчої пропозиції і за дуже важку роботу, щоби підтримати Україну на цьому шляху, а також Раді ЄС і всім країнам-членам за підтримку України.

 

"Сьогодні абсолютно історичний день. Це абсолютно історичний день для України, для 45-мільйонної нації. Я абсолютно впевнений у тому, що це так само історичний день для Європейського Союзу. Україна повертається до європейської родини. Україна прощається востаннє з радянською і російською імперіями", – прокоментував Петро Порошенко.

 

Президент зазначив, що Україна "сповнена рішучості" продовжувати процес реформування країни, і нагадав, що задля візової лібералізації довелося втілити 144 пункти перетворень.

 

17.05.2017