22 кандидати у слідчі, які пройшли складний відбір, залишилися без роботи через організаційні проколи.

 

22-м конкурсантам, які успішно пройшли відбір на посади слідчих у поліції Львівщини, відмовлено у призначенні на посади, бо вони не пройшли спецперевірку в Національному агенстві з питань запобігання корупції. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомила голова постійної поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області Вікторія Балицька.

 

«Насправді немає серед них ніяких корупціонерів. Вони просто допустили технічні помилки під час заповнення електронних декларацій. А НАЗК це формально трактує як приховування майна і т. д. Така перевірка передбачена і проводилася лише щодо слідчих. Інакше, припускаю, були б не прийняті на посади і серед оперів, дільничних і патрульних, які теж проходили цієї весни відбір до поліції. Бо заповнення е-декларацій викликало труднощі навіть у багатьох керівників поліції. І не тільки поліції», – написала Вікторія Балицька.

 

Вона додала, що ці 22 кандидати успішно пройшли всі етапи складного відбору, їм повідомили про зарахування на посади, тому вони звільнилися з попередніх місць роботи.

 

«22 людини – то не жарт! Це втрата! Хто винен? В ГУНП кажуть, що винні самі конкурсанти, бо неправильно заповнили декарації. Ну так, неправильно. Але вони б мали мати шанс на виправлення помилок та розбіжностей. Конкурсанти просто приголомшені відмовою прийняти їх у поліцію. Комусь це може поламати долю», – зазначила голова комісії, додавши, що закон «Про запобігання корупції» передбачає в разі виявлення розбіжностей у декларації п’ять днів на виправлення помилок.

 

«Управління кадрового забезпечення, яке займалося організаціними питаннями відбору, звісно, нічого не зобовязане цим людям. Але при такому кадровому голоді, який є у поліції, варто прогнозувати "підводні камені" і якось працювати на попередження таких провалів. На превенцію! Інакше все це трохи безвідповідально. Знаючи, як важко заповнити декларації, могло ж УКЗ зібрати цих людей і провести інструктаж, як правильно здійснити то декларування!? Такого інструктажу не було», – написала Вікторія Балицька.

 

Також вона порадила цим 22-м кандидатам звернутися до суду, а Міністерству внутрішніх справ врахувати проколи під час проведення конкурсів у інших областях.

15.05.2017