Порошенко висловив невдоволення розслідуванням убивства Шеремета.

 

Президент України Петро Порошенко висловив невдоволення ходом розслідування вбивства журналіста "Української правди" Павла Шеремета. Водночас глава держави заявив, що не має повноважень на проведення слідчих дій, а справу провадить Національна поліція.

 

Про це Порошенко сказав на своїй прес-конференції в Києві, присвяченій Дню Європи, повідомляє "Громадське".

 

"Якщо ви вважаєте, що Президент має підмінити поліцію і створити окремий слідчий підрозділ, – це незаконно і неконституційно. Я маю забезпечити прозорість слідства. Вважаю, що неправильно, якщо в адміністрації буде паралельне слідство", – сказав глава держави.

 

Президент поінформував, що екс-працівника Служби безпеки України Ігоря Устименка, який фігурує у розслідуванні журналістів проекту "Слідство.Інфо" про вбивство Павла Шеремета, допитають 15 травня. "У понеділок пан Устименко викликаний на допит і буде допитаний", – сказав Порошенко.

 

"На жаль, я чекав кращого результату і не задоволений тим, що досі вбивця не притягнений до відповідальності", – сказав Президент.

 

Глава держави також подякував журналістам – авторам фільму "Убити Павла". Зі слів Президента, після перегляду програми він зателефонував голові Нацполіції Сергієві Князєву і попросив зустрітися із журналістами-розслідувачами. "Ми маємо об'єднати свої зусилля, щоб це розслідування було максимально відкритим", – зазначив Президент, згідно з повідомленням "Укрінформу".

 

Водночас глава держави запросив журналістів "Громадського", "Української правди" і програми "Схеми" обговорити хід розслідування справи про вбивство Павла Шеремета. "У мене є інформація, що на міжнародну експертизу відправляли і відео з камер спостереження. Я запрошую журналістів на зустріч після мого повернення із закордонної поїздки у четвер чи п’ятницю. І ми обговоримо всі кроки, які я можу зробити як Президент для прискорення ходу розслідування", – сказав Порошенко.

 

Журналісти, котрі прийшли на прес-конференцію у футболках із написом "Хто вбив Павла?", нагадали, що Порошенко називав "справою честі" розслідування вбивства Шеремета, однак за 10 місяців результатів розслідування немає.

 

14.05.2017