Країни «Великої сімки» оголосили війну кіберзлочинності.

Принципової домовленості про боротьбу з гакерами було досягнуто  на зустрічі міністрів фінансів країн G7 в італійському місті Барі.

 

 

«Кіберзлочинність стає чимраз загрозливішою небезпекою для господарок наших країн, тож боротьба з нею повинна мати пріоритетний характер», – сказано в резолюції зустрічі міністрів, яку процитував телеканал ARD.

 

Як наголосив на брифінгу після закінчення зустрічі керівник фінансового відомства Італії П'єр Карло Падоан, досягнуто «домовленості з багатьох питань, в тому числі про те, щоби вести боротьбу з кіберзлочинністю, що, на жаль, вельми актуально зараз». Він зазначив, що експертам, котрі спеціалізуються на темі кіберзлочинності, доручено проаналізувати ситуацію, яка виникла, і зробити висновки про можливі загрози. «Результати цієї роботи будуть оцінювати на саміті глав держав і урядів країн "Великої сімки" в червні 2017 року» – зазначив Падоан.

 

Напередодні поліційна служба Євроунії повідомила про гакерську атаку «небувалого масштабу» на комп'ютерні системи у цілому світу. Кібератак зазнало близько 100 країн. Внаслідок стрімкого поширення шкідливого вірусу постраждали тисячі адміністративних установ, підприємств і приватних осіб, особливих збитків зазнали медичні установи Великої Британії.

 

Крім того, вірусом було інфіковано комп'ютерні системи німецького залізничного концерну Deutsche Bahn (DB), іспанської телекомунікаційної системи Telefonica, російських МВС, Слідчого комітету і «РЖД». Також суттєво постраждали комп'ютерні системи в Індії.

14.05.2017