Світ зазнав глобальної кібератаки.

Комп’ютерні системи в багатьох країнах Європи, Америки й Азії були заражені досі невідомим вірусом-здирником.

 

 

Першою гакерської атаки зазнала Велика Британія. У кількох регіонах країни в лікарнях, які діють під егідою Національної служби охорони здоров'я, у п'ятницю, 12 травня, стався технічний збій комп’ютерних систем, спричинений втручанням ззовні. Через це у кількох медичних закладах перестали працювати телефони і комп'ютери. Довелося скасувати деякі операції й обмежити прийом пацієнтів, проблеми яких не вимагали термінового вирішення – повідомило радіо ВВС.

 

Далі потужної кібератаки зазнали комп'ютерні системи в Іспанії, Італії, Німеччині, Португалії, Туреччині, Казахстані, Індонезії, В'єтнамі, Японії та Філіппінах. Надходить інформація про гакерські атаки й на території України.

 

За даними впливової групи експертів із кібербезпеки MalwareHunterTeam, найбільше внаслідок атаки вірусу постраждали сервери на території Росії і Тайваню. За повідомленнями низки російських ЗМІ, в Росії гакерської атаки зазнали сервери МВС, Слідчого управління й операторів зв'язку.

 

За інформацією експертів MalwareHunterTeam, комп'ютери атаковані шкідливою програмою WanaCrypt0r 2.0, яка є модифікацією програми під назвою WCry / WannaCry, котра вперше з'явилася в лютому 2017 року. «Новий вірус поширюється з пекельною швидкістю. Програма блокує комп'ютери і вимагає за їхнє розблокування оплату в біткойнах», – повідомляють експерти.  

 

Корпорація Microsoft захистила користувачів Windows від вірусу WCry / WannaCry ще в березні. На сайті виробника опубліковано повідомлення із закликом оновити відповідне програмне забезпечення. Можна припустити, що від атаки постраждали ті, хто не оновився.

12.05.2017