США висловили готовність допомогти в боротьбі з вірусними атаками.

Відповідну заяву оприлюднило міністерство внутрішньої безпеки США (Department of Homeland Security – DHS ).

 

 

Американське безпекове відомство пообіцяло надати технічну підтримку і допомогу в боротьбі з «програмою-здирником» WannaCry всім, хто має таку потребу. Про це повідомляють на сайті міністерства.

 

У повідомленні зазначено, що тип вірусу, який інфікує комп'ютер і вимагає переказу коштів, відомий як Ransomware, а  також що в березні корпорація Microsoft випустила патч, призначений для усунення вразливості перед цією патогенною програмою. Установка патчу допомагає захистити операційну систему від цієї загрози.

 

«Ми активно обмінюємося інформацією, пов'язаною із цією подією, і готові надати технічну підтримку й допомогу в разі потреби нашим партнерам як у США, так і на міжнародному рівні. DHS має у своєму штаті фахівців у галузі кібербезпеки, котрі можуть поділитися досвідом і надати підтримку найважливішим об'єктам інфраструктури», – йдеться в повідомленні.

 

Для отримання додаткової інформації DHS опублікувало відомості про передовий досвід вирішення схожих гакерських атак із метою здирництва. Ця інформація доступна на сайті відомства.

 

Нагадаємо, що у п’ятницю, 12 травня, невідомі гакери влаштували кібератаку глобального рівня. Вірусом були заражені комп’ютерні системи понад 70 країн на п’яти континентах. Патогенна програма блокувала комп'ютери і вимагала за їхнє розблокування оплату в біткойнах.

13.05.2017