Кремль погрожує відібрати дипломатичну власність США в Росії.

Таким чином російська влада має намір відреагувати на реквізицію власності російського МЗС у Сполучених Штатах.

 

 

«Москва вживе заходів у відповідь, якщо Сполучені Штати не повернуть російської дипломатичної власності, вилученої наприкінці минулого року», – попередив у п'ятницю, 12 травня, помічник президента Росії Юрій Ушаков.

 

За словами Ушакова, російсько-американські відносини ускладнює «важка спадщина», яку залишив по собі колишній президент США Барак Обама. «Розгрібати всі ці завали вкрай непросто», – процитував слова Ушакова інформаційний портал «Лента.Ру».

 

Помічник російського президента закликав Вашингтон задля покращення російсько-американських відносин «усунути численні подразники, створені за минуле». «Зокрема, ми очікуємо повернення російської дипломатичної власності, незаконно вилученої у нас під Новий рік американською владою», – зазначив представник Кремля.

 

Він також натякнув: хоча Москва й не стала відповідати на ці дії, а також на висилання співробітників російської дипмісії, «однак принципу взаємності в дипломатії ніхто ще не скасовував». «Ми виявляємо терпіння, ми вважаємо, що Обама вдався перед Новим роком до витівки, яка просто не піддається жодному розумінню. Але наш президент відреагував спокійно, виважено», – додав Ушаков.

 

Нагадаємо, що 29 грудня минулого року Обама оголосив про запровадження нових обмежувальних заходів щодо Москви. Персонами нон-ґрата було оголошено 35 співробітників російських дипломатичних відомств у США, «чия діяльність не відповідала їхньому дипломатичному статусу». Також був закритий доступ до двох житлових комплексів – так званих заміських дач постійного представництва Росії в Нью-Йорку і російського посольства у Вашингтоні.

12.05.2017