Засідання міськради знову перенесли на невизначений термін.

 

Сьогодні, 12 травня, невідомі заявили про замінування приміщення Тернопільської міськради. Вибухівки правоохоронці не знайшли, проте засідання сесії, що було заплановане на 10 год., не відбулось, інформує сайт Тернополяни.

 

Близько 8:15 російськомовний чоловік повідомив, що Тернопільська міська рада о 9 год. буде горіти.

 

«Горсовет Тернополя будет полыхать. Это будет красиво и интересно. Ждите фейерверков», – сказав він.

 

Ще одне повідомлення такого ж змісту надійшло о 8:30, але тепер на номер чергового служби надзвичайних ситуацій. Невідомий заявив, що горітиме ще й будівля Національного банку на Грушевського, 9.

 

На місце подій одразу виїхали усі екстрені служби – правоохоронці, вибухотехніки, рятувальники, кінологи тощо. Також туди попрямувало аж 15 карет швидкої допомоги. З міської ради евакуювали всіх працівників та депутатів.

 

Станом на 12 год. розмінування Тернопільської міської ради закінчили.

 

Правоохоронці не знайшли в адмінбудівлі жодних заборонених предметів та дозволили депутатам зайти всередину. Однак очільник міста Сергій Надал повідомив, що сесію ТМР перенесено на невизначений період.

 

«Була пропозиція провести сесію на вулиці, але закон передбачає проведення подібних заходів лише у стінах міської ради. Реєстрація депутатів відбувається лише за допомогою електронної системи «Віче». Інша форма реєстрації можлива лише тоді, коли система не працює.

 

На вимогу тернополян ми все ж спробували провести реєстрацію депутатів на вулиці. Проте зареєструвалося не більш як 15 осіб. Натомість для проведення сесії необхідно мінімум 22 депутати.

 

Відтак, у зв’язку з замінуванням та відсутністю кворуму, вирішено перенести сесію на невизначений період», – зазначив Сергій Надал.

 

За його словами, нині депутати мали розглянути закріплення 84 гектарів землі у напрямку львівської траси для розподілу її між учасниками АТО, адже у черзі на отримання земельних ділянок перебувають понад 1400 тернополян-учасників АТО.

 

Важливим рішенням було внесення змін у програму фізичної культури та спорту, а також розгляд сотень інших господарських питань, які стосуються буденних проблем тернополян.

12.05.2017