Порошенко про "безвіззя": Цінуйте свій паспорт і любіть Україну!

 

Президент України привітав українців із рішенням Ради міністрів ЄС щодо лібералізації візового режиму з Україною.

 

"ТАК! Ми це зробили!!!" – написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Голова держави поінформував, що 17 травня планує відвідати Страсбург, коли урочисто підписуватимуть відповідний законодавчий акт. "Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки на посаді Президента", – зазначив Порошенко.

 

"Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з цим історичним рішенням. Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більше стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору", – прокоментував Президент.

 

"Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!" – підсумував Порошенко.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав громадськість із ухваленням "безвізового" рішення на засіданні уряду.

 

"У мене є дуже добра новина. Щойно Рада міністрів Європейського Союзу схвалила історичне остаточне рішення про безвізові подорожі для українських громадян", – перервався Гройсман.

 

Голова уряду зазначив, що після того, як акт урочисто підпишуть 17 травня, із 11 червня українські громадяни зможуть подорожувати до Європейського Союзу. "Цей час настав, і це дуже добра новина. Відновлення справедливості щодо України і всіх наших зусиль. Усіх вітаю і бажаю усім подальшої нашої спільної європейської інтеграції", – інформує прес-служба уряду.

 

11.05.2017