МОЗ: В Україні найвища серед країн Європи смертність у ДТП.

 

В Україні найвища смертність на дорогах серед усіх країн Європи.

 

Про це сказав начальник управління надання медичної допомоги дорослим департаменту медичної допомоги МОЗ України Андрій Гаврилюк під час прес-конференції, присвяченої "Тижню безпеки дорожнього руху", інформує УНІАН.

 

"За останні 6 років – це 2011–2016 роки – в Україні зареєстровано приблизно 170 тис. ДТП з постраждалими, де загиблими є 26,5 тис. осіб, травмовано – 209 тис. осіб. У 2016 році зафіксовано ріст кількості ДТП на 11,6% та травмованих в них осіб – на 1,5% приріст у порівнянні з 2015 роком", – сказав чиновник.

 

Зі слів Гаврилюка, понад 43% з числа загиблих у ДТП – пішоходи та велосипедисти.

 

"ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті серед молоді віком від 15 до 24 років та другою – серед дітей віком від 5 до 14 років", – зауважив він.

 

Гаврилюк також наголосив, що, згідно з результатами аналізу статистичних даних та аналітичним звітом Світового банку, в Україні більшість ДТП з тяжкими наслідками стається через перевищення водіями швидкості (39%), необлаштованість пішохідних переходів (38%), порушення правил переїзду перехрестя (30%), на четвертому місці – керування авто у нетверезому стані.

 

Також, як додав Гаврилюк, згідно з оцінками Світового банку, втрати української економіки від дорожньо-транспортного травматизму щороку сягають 4,5 млрд доларів (розрахунки на 2014 рік).

 

Заступник начальника департаменту превентивної діяльності Нацполіції – начальник Управління безпеки дорожнього руху Іван Прохоренко поінформував, що цього року в Україні вже скоєно понад 54 тисячі ДТП, з яких понад 6 тисяч – із потерпілим. "На жаль, 720 осіб вже загинули та більше 8 тисяч отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості", – сказав Прохоренко.

 

04.05.2017