Луценко: Суд над Януковичем – це суд над його кремлівськими господарями.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що судовий процес над Віктором Януковичем, який стартує 4 травня, також буде процесом над Кремлем, котрий використав горе-президента для здійснення агресії проти України.

 

Про це йдеться у зверненні Луценка, яке поширила Генпрокуратура 1 травня.

 

"Генеральна прокуратура від імені держави Україна звинувачуватиме колишнього президента у державній зраді. Цей процес не лише про громадянина Януковича. Цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того, щоби:

– окупувати український Крим;

– залити кров’ю український Донбас;

– спробувати поставити на коліна нашу державу", – вважає Луценко.

 

Генпрокурор запевнив, що Януковичеві забезпечать можливість на захист, аби процес був справедливим. "Цей суд докорінно відрізнятиметься від політичних політичних судилищ часів Януковича, через які і я змушений був пройти в свій час. Я впевнений, що на цьому процесі буде дотримано всіх прав підсудного, гарантованих українським законодавством", – заявив очільник ГПУ.

 

Луценко вірить, що майбутнє судове рішення "дуже важливе не тільки з точки зору найвищої справедливості", а також воно є попередженням для потенційних державних зрадників.

 

"Українські прокурори на цьому процесі будуть представляти не лише державу Україна. Вони будуть виступати від імені тисяч убитих, десятків тисяч поранених, мільйонів біженців з українського Криму та Донбасу. Це не буде процесом помсти, бо ми потребуємо справедливості – і хай торжествує закон", – прокоментував Луценко.

 

01.05.2017