У Польщі затримали австрійця, котрий воював на боці України.

Затриманого підозрюють у скоєнні воєнних злочинів на Донбасі.

 

 

Польські прикордонники затримали 25-літнього громадянина Австрії на прикордонному переході Ягодин–Дорогуськ, коли той намагався в'їхати на територію України. Кілька тижнів тому Європол видав загальноєвропейський ордер на його арешт. Польська прокуратура повідомила, що арешт був здійснений за запитом австрійської влади.

 

«Він підозрюється в тому, що вбивав солдатів противника після того, як вони вже здалися в полон, а також, можливо, й мирних громадян», – процитувала австрійська газета Der Standard слова речника прокуратури Відня Еріха Габітцля (Erich Habitzl). Габітцль уточнив, що йдеться про воєнні дії в районі Донецького аеропорту. Він також наголосив, що затриманий громадянин Австрії воював саме на українському боці, а не на боці сепаратистів, про що помилково повідомляли раніше.

 

Помилкова інформація про затриманого австрійця з’явилася через заяву речника Надбужанського відділу Прикордонної служби РП Даріуша Сеніцького, котрий напередодні повідомив: «25-річний австрієць затриманий вночі з п'ятниці на суботу при виїзді з Польщі до України на підставі європейського наказу про арешт, який ініціювала Австрія. Іноземець розшукується у зв'язку з підозрою в участі у збройному конфлікті на сході Україні, де, ймовірно, він убивав поранених і заручників як член однієї з воюючих груп».

 

Тепер суд у Польщі повинен ухвалити рішення про видачу підозрюваного австрійським правоохоронним органам. В Австрії проти затриманого ведеться ще одне розслідування у зв'язку з порушенням закону про наркотичні речовини.

01.05.2017