Лукашенко запевнив Порошенка, що навчання "Запад–2017" не підуть проти України.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час недавніх переговорів із Петром Порошенком запевнив українського колегу, що російсько-білоруські навчання "Запад–2017" на кордоні не перетворяться на підготовку вторгнення Росії в Україну.

 

Про це Петро Порошенко заявив у п'ятницю на церемонії передачі прикордонникам нових засобів військового радіозв'язку, повідомляє "Укрінформ".

 

"Наголошую, що в мене немає жодних сумнівів у виключно добрих намірах Білорусі, але вона перебуває у союзницьких відносинах з Росією. А до Москви у нас довіри аж ніяк немає. І тому для мене було надзвичайно важливим, що я отримав від глави Білоруської держави тверде запевнення, що заплановані російсько-білоруські стратегічні навчання "Запад-2017" поблизу українського кордону не перетворяться на підготовку РФ плацдарму для вторгнення в Україну з білоруської території", – сказав голова держави. 

 

Порошенко висловив вдячність Білорусі за сумлінне виконання міжурядової угоди про додаткові заходи довіри і безпеки, яка передбачає завчасне інформування про здійснення в єдиній прикордонній зоні будь-яких військових навчань, розгортання військових частин та новітніх видів озброєння.

 

"Ми домовилися найближчим часом завершити процес демаркації наших державних кордонів, що стане додатковим чинником посилення безпеки двох країн. І впевнений, що наш українсько-білоруський кордон залишатиметься кордоном дружби, добросусідства і нашого партнерства", – сказав голова Української держави.

 

28.04.2017