СБУ провела обшук в інвестиційній компанії Dragon Capital.


 

Служба безпеки України провела обшук в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital.


 

Як повідомила прес-секретар компанії Ольга Белобловська, спецслужба нагодилася до компанії з дозволом суду на виїмку комп'ютерної техніки у зв'язку з підозрою про незаконне використання програмного забезпечення.


 

"Компанія леґально і офіційно придбала цю програму", – запевнила прес-секретар у коментарі на Facebook.


 

Згодом Белобловська заявила, що СБУ вилучила частину комп'ютерів. "Обшук проводився у рамках закону та [правил] пристойності. Ми добровільно надали всю потрібну слідчим інформацію і на цей час обшук наче завершено", – зазначила представник Dragon Capital.


 

Інформація про проведення обшуку спричинила неґативну реакцію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. "Мені зараз написали інформацію про те, що відбуваються обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital, – заявив Гройсман на засіданні уряду. – Ось як на це реагувати? Вилучають техніку і так далі".


 

Голова уряду доручив урядовому уповноваженому з захисту бізнесу з'ясувати обставини справи. "Я не маю права втручатися в роботу Служби безпеки України, але вважаю, що там має відбуватися все адекватно, без будь-якого паралізування роботи інвестиційного фонду", – сказав прем'єр. Гройсман зазначив, що такими методами, як обшуки і паралізування роботи компаній, неможливо створити сприятливий інвестиційний клімат у країні, інформує УНІАН.


 

26.04.2017