Синютка і Супрун поговорили про медицину області.

 

Сьогодні, 24 квітня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із виконувачкою обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун. Вони обговорили реформування медичної галузі у 2017 році, зокрема впровадження в регіоні урядової програми «Доступні ліки», а також формування госпітальних округів на Львівщині, іформує прес-служба ЛОДА.

 

Уляна Супрун зазначила, що Львівщина є одним із найактивніших регіонів у впровадженні програми «Доступні ліки».

 

«Львівська область ефективно працює, залучаючи до програми все більше аптек, і ми бачимо конкретні результати вашої роботи», – зазначила Уляна Супрун.

 

Щодо медичної реформи, то Уляна Супрун наголосила: важливо створити національну службу здоров’я – агенцію, яка займатиметься держстрахуванням і розподілятиме фінанси.

 

У розмові дискусійним стало питання формування госпітальних округів, на основі яких планують створити ефективну і сучасну медичну мережу. На Львівщині їх планують створити десять.

 

Сторони також наголосили на важливості стратегічного планування розвитку системи охорони здоров’я із залученням зацікавлених сторін і плануванням заходів на національному, регіональному та місцевому рівнях.

 

Як повідомляв Z, Уляна Супрун приїхала до Львова у рамках туру "ЗміниТи!".

24.04.2017