Суд звільнив Мартиненка на поруки.

 

Солом'янський суд Києва відпустив колишнього народного депутата "Народного фронту" Миколу Мартиненка на поруки 15 народних депутатів та 4 міністрів.

 

Про це повідомляє УНІАН.

 

Мартиненко висловив задоволення рішенням суду і запевняє, що не збирається переховуватися від слідства. “Я нікуди не збираюся. Дуже дякую тим, хто взяв мене на поруки, й обіцяю, що постійно буду знаходитись в полі зору... Я готовий іти в суд і по всім фактам, які назвали прокурори, доводити свою невинуватість. Я до цієї справи не те що невинуватий, а відношення ніякого не маю”, – сказав Мартиненко.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала обрати Мартиненку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 300 млн. грн.

 

Мартиненку повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України. За версією слідства, ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-депутату, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого держпідприємству у 2014-2016 роках завдано збитків на 17,28 млн. дол.

 

24.04.2017