У Хабаровську вчинено напад на управління ФСБ.

Внаслідок стрілянини троє людей загинуло, зокрема й сам нападник.

 

                                                             Антон Конєв

 

«О 17:02 за місцевим часом в приймальню управління ФСБ Росії по Хабаровському краю ввійшов невідомий і, не перетинаючи встановлену зону технічного контролю, почав стріляти по людях, котрі перебували в приймальні. Внаслідок нападу загинув співробітник ФСБ і один з відвідувачів, нападника силовики застрелили», – повідомили в Центрі громадських зв'язків ФСБ.

 

Російське інформаційне агентство «Интерфакс» з покликом на джерела у ФСБ інформує, що нападник належав до однієї з неонацистських груп. Він виявився уродженцем Хабаровського краю Антоном Конєвим, 1999 року народження. Тобто нападнику було лише 18 років.

 

Слідство з’ясувало, що перед атакою на управління ФСБ Конєв брав участь у нападі на місцевий тир. «Встановлено, що Конєв у стрілецькому клубі міста Хабаровська викрав карабін "Сайгак" і два пістолети, попередньо вбивши інструктора», - повідомило агентство «Інтефакс» з покликом на Центр громадських зв'язків ФСБ Росії.

 

Згодом з’ясувалося, що напад на стрілецький клуб «Хаммер» був груповим, і в ньому брало участь щонайменше десять осіб. Видання «Медуза» отримало листа, в якому відповідальність за напад на приймальню ФСБ на себе взяла «Російська повстанська армія» (РПА) – заснована в грудні 2014 року організація, яка брала участь у бойових діях на Донбасі на українському боці. РПА, згідно зі своїм маніфестом, бореться з «репресивним режимом Путіна і його каральними органами».

21.04.2017