Донеччанина, котрий організував напад на дружину Турчинова, ув'язнили на 8,5 років.

 

Шевченківський суд Києва присудив 8 років і 6 місяців ув'язнення донецькому адвокату Володимирові Оленцевичу, який 25 травня 2016 року скоїв спробу нападу на дружину секретаря Ради національної безпеки й оборони Ганну Турчинову.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

 

62-річного Оленцевича визнали винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 ст.349 та ч.1 ст.147 КК України, – захоплення та тримання як заручника близького родича представника влади з метою спонукання службової особи до вчинення певних дій.

 

Прокуратура нагадує, що чоловік проник у приміщення Національного педагогічного університету ім. Драгоманова та з ножем накинувся на одну із співробітниць закладу, помилково сприйнявши її за дружину Олександра Турчинова. Нападника затримав працівник Управління державної охорони України.

 

Як писав Z, чоловік приклав жінці ножа до горла, однак розгубився, коли збагнув, що помилився з об'єктом нападу.

 

Під час обшуку в донеччанина виявили копію указу в.о. президента України Олександра Турчинова про початок антитерористичної операції, котру нападник планував залишити на місці злочину.

 

Спершу правоохоронці кваліфікували злочин як замах на умисне вбивство.

 

Володимир Оленцевич був ініціатором судової справи про позбавлення Бандери та Шухевича звань Героя України. У 2014 році він також оскаржував відсторонення Віктора Януковича з посади.

 

21.04.2017