Владика Венедикт Алексійчук керуватиме єпархією у США.

 

У четвер, 20 квітня, у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив дотеперішнього єпископа-помічника Львівського УГКЦ владику Венедикта Алексійчука, СУ, Правлячим єпископом єпархії святого Миколая УГКЦ з осідком в Чикаґо, США, перенісши його з титулярного осідку Ґерманіціяни, інформує Радіо Ватикану.

 

Владика Венедикт був призначений єпископом-помічником Львівським 3 серпня 2010 року. Того дня у Ватикані було повідомлено про те, що Папа Венедикт XVI поблагословив рішення Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви про канонічне обрання на це служіння тодішнього ігумена Святоуспенської унівської лаври Студитського уставу. Через місяць, 5 вересня, відбулася архієрейська хіротонія.

 

Отримавши у 1992 році ієрейське рукоположення, владика Венедикт наступного року вступив до Святоуспенської лаври. Душпастирське служіння виконував у Бистриці на Львівщині, в Полоцьку і Вітебську (Білорусь) та в Канаді. У 2000 році обраний та в 2005 році переобраний ігуменом Унівської святоуспенської лаври. Здобув докторат із богослов’я духовності у Люблінському католицькому університеті. Володіє українською, польською, білоруською й англійською мовами.

 

Українська греко-католицька єпархія святого Миколая в Чикаґо входить до Філадельфійської митрополії та є її найбільшою частиною, охоплюючи території північних, центральних і західних штатів країни. Вона була заснована 1961 року та, згідно з даними «Annuario Pontificio 2017», станом на минулий рік нараховувала приблизно 50 парафій, надаючи духовну опіку понад 10 тисячам вірних. Цей осідок став вакантним 16 серпня 2016 року після відходу до вічності четвертого єпарха Чиказького владики Річарда Семінака.

20.04.2017