Скульптури Пінзеля можуть поїхати на виставку в Китай.

 

Скульптури Йогана Пінзеля можуть поїхати до Китаю. Про це сьогодні, 20 квітня, під час зустрічі у Львові домовлялися керівництво Львівської галереї мистецтв з директором імператорського палацу «Заборонене місто», що у Пекіні, інформує Zaxid.net.

 

Серед пропозицій подальшої співпраці між сторонами є багато виставок. Так, українці готові надіслати у Піднебесну або масштабні батальні полотна, або ж мистецькі китайські речі, що були популярними в Європі у 17-му столітті. Та найцікавіша пропозиція Львова про те, аби в «Заборонене місто» Пекіна потрапили скульптури Пінзеля, майстра 18-го століття. Як повідомляв Z, раніше ці скульптури вже побували у Луврі та нещодавно повернулися з австрійського «Бельведера» у Відні.

 

Якщо сторони домовляться, Пінзеля китайці побачать в другій половині цього ж року.

 

«Ми можемо зорганізувати такий діалог на музейній мові. Перший спосіб – ми надішлемо один одному виставку. До прикладу, ми зі сходу на захід. А захід – на схід. По-друге, можемо організувати й спільну виставку, разом придумавши тему. Це буде такий діалог цивілізацій», – розповів генеральний директор імператорського палацу-музею «Гугун» Шань Цзисян.

20.04.2017