Галерея мистецтв готує роботи Пінзеля до відправки у Відень.

 

Наприкінці жовтня у Відні відбудеться відкриття виставки робіт скульптора Йогана Георга Пінзеля з колекції Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького. Зараз у Львові працюють над оформленням документації та проводять реставраційні роботи, повідомив головний зберігач фондів Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького Ігор Хомин, який займається підготовкою виставки, інформує ЗіК.

 

Ігор Хомин зазначив, що роботи Пінзеля для експонування попросив музей Бельведер. За це Львівська національна галерея мистецтв отримає певну грошову винагороду. Однак музей повинен був отримати дозвіл у Мінкультури на вивезення експонатів.

 

«Ми нічого не можемо вивезти навіть за межі Львова, за межі галереї без письмового наказу міністра культури України», – пояснив працівник галереї.

 

Він додав, що переговори про організацію виставки у Відні розпочалися ще минулого року.

 

«Відкриття виставки заплановане на кінець жовтня. Перевезення експонатів мало б відбутися на десять днів раніше. Роботи експонуватимуть в Зимовому палаці галереї Бельведер у Відні», – розповів Ігор Хомин.

 

Він зазначив, що поки не затверджений список експонатів, які представлять в Австрії. Попередньо заплановано, що це буде 21 скульптура.

 

«Це будуть лише експонати Львівської галереї мистецтв і один експонат, що належить Музею етнографії та художнього промислу у Львові. Відень звернувся до нас з проханням розширити цей список. Вони хотіли, щоб були представлені роботи з музею Тернополя, але департамент культури не дозволив. Тому ми зупинились лише на львівських скульптурах», – сказав музейник.

 

Зараз фахівці працюють над реставрацією експонатів, вони зазначають, що це просто технічні роботи для підготовки до виставки.

 

Як повідомляв Z, новим керівником Львівської галереї мистецтв став Тарас Возняк.

13.09.2016