НСТУ: Росію цікавило не "Євробачення", а створення негативної атмосфери.

 

Національна суспільна телерадіокомпанія України у своїй заяві з нагоди офіційної відмови Росії від участі в конкурсі зазначає, що РФ від початку цікавилася не пісенним конкурсом, а нагодою для провокацій.

 

"Національна суспільна телерадіокомпанія України як мовник-організатор міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення–2017" офіційно повідомила Європейську мовну спілку про заборону Службою безпеки України в’їзду на територію України учасниці від Російської Федерації Юлії Самойловій. Поважаючи бажання ЄМС забезпечити участь у пісенному конкурсі представників 43-х країн, підтримуючи традиційний дух Євробачення, українська сторона неодноразово пропонувала Російській Федерації направити в Київ учасника, який не порушував законодавство України. Однак російська сторона залишила своє рішення незмінним", – зазначає НСТУ.

 

"Відмова Першого каналу (ідеться про "Пєрвий канал", – Z) від трансляції "Євробачення" доводить, що попри задекларовану повагу до основоположних цінностей "Євробачення", ключовими серед яких є взаємоповага й аполітичність, метою російської сторони від самого початку була не участь у конкурсі, а створення негативної інформаційної атмосфери навколо підготовки та проведення конкурсу", – наголошує компанія.

 

НСТУ продовжує активну підготовку до "Євробачення–2017".

 

"Всього за декілька тижнів Україна радо привітає гостей та прихильників конкурсу в Києві і створить для всіх незабутнє свято музики та загальноєвропейських культурних цінностей", – пообіцяли у компанії.

 

14.04.2017