Поліція затримала групу зловмисників, які розкрадали ЛАЗ.

 

Правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої викрали з Львівського автобусного заводу обладнання на 10 мільйонів гривень, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

 

Як встановили слідчі Управління захисту економіки, до складу злочинної групи входили мешканці Львівської та Одеської областей.

 

«Зловмисники організували викрадення промислового обладнання, станків та устаткування з цехів на території колишнього Львівського автобусного заводу та незаконно заволоділи майном підприємства на суму у понад 10 млн грн.

 

На виробничих територіях, які зараз належать низці суб’єктів підприємництва, створених після розподілу заводу, перебуває майно, промислове обладнання та інше устаткування, яке перебувало в іпотеці та у заставах банків. Зловмисники демонтували, розбирали та вивозили усе цінне, що залишилось від промислового виробництва», – ідеться в повідомленні.

 

Окрім того, вони намагалися за підробленими документами вивезти до Києва автобус-лайнер останнього покоління вартістю у декілька мільйонів гривень, яким встигли доїхати до одного з сіл Кам’янка-Бузького району, де і були затримані.

 

12 квітня правоохоронці викрили сімох зловмисників – мешканців Львівської та Одеської областей, причетних до скоєння злочину.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Двох зловмисників затримано у порядку ст.208 КПК України. Триває досудове розслідування.

14.04.2017