EBU заявила про офіційну відмову Росії від "Євробачення-2017".

 

Європейська мовна спілка (European Broadcasting Union) офіційно повідомила про відмову Росії від участі у цьогорічному пісенному конкурсі "Євробачення", що відбудеться в Києві.

 

Як ідеться у офіційній заяві EBU, до спілки надійшов лист від російського телеканалу "Пєрвий канал" з інформацією, що Юлія Самойлова, оголошена в Україні персоною нон ґрата, не виступатиме на конкурсі.

 

European Broadcasting Union нагадує, що пропонувала Росії компромісні пропозиції для участі в змаганні. "Ці пропозиції – або брати участь через супутниковий зв'язок, або змінити обраного артиста, котрий мав би право леґально в'їхати в Україну на час турніру. Прикро, та обидві пропозиції були відхилені телеканалом "Пєрвий канал", і вони поінформували, що не мають наміру транслювати пісенний конкурс "Євробачення-2017". На жаль, це означає, що Росія не зможе брати участі в цьогорічному змаганні. Ми сильно прагнули, аби всі 43 країни могли брати участь, і робили все, аби цього досягти", – ідеться в заяві.

 

Голова оргкомітету Франк Дітер Фрайлінг заявив, що Європейська мовна спілка "категорично засуджує" рішення української влади про заборону в'їзду Самойлової, "адже ми вважаємо, що це підточує інтегральність та аполітичну природу "Євробачення" і його місії збирати всі нації разом у дружньому змаганні".

 

Попри це, Фрайлінг наголосив, що EBU не мінятиме місце проведення конкурсу й наразі пріоритетом є організація видовищного "Євробачення".

 

14.04.2017