Суд скасував результати переатестації начальника поліції Стрийщини.

 

Екс-керівник Стрийського відділу Національної поліції Іван Малиш через суд скасував результати своєї атестації й поновився на посаді начальника.

 

Про це повідомляє видання Zaxid.net.

 

У жовтні 2016 року за підсумками атестації підполковника поліції Івана Малиша понизили до посади заступника керівника місцевого відділу поліції. Як вказано у постанові Львівського окружного адмінсуду, атестаційна комісія вирішила, що Малиш не відповідає посаді начальника, позаяк під час тестування на загальні здібності отримав всього 16 балів (із 60), а в тесті на знання законодавства – 22 бали (також із 60). При цім мінімальний поріг обох тестів становив 25 балів.

 

Сам поліцейський заявив, що він не мав проходити атестації, а атестаційна комісія не взяла до уваги його позитивну характеристику та показники службової діяльності.

 

Суд задовольнив позов Івана Малиша, зваживши, що рішення атестаційної комісії про пониження поліцейського через низькі бали на тестуванні насправді "не містить обґрунтування та мотивів прийняття". Через це Львівський окружний адмінсуд скасував наказ керівника Нацполіції про пониження Малиша, а також результати його атестації.

 

Лише за рік після реформи поліції (до листопада 2016 року) львівські суди поновили на старих посадах близько 50 звільнених міліціонерів. Серед них є не лише поліцейські, які провалили атестацію, а й люстровані інспектори ДАІ, міліціонери, яких звільняли за водіння у нетверезому стані, причетність до крадіжок чи вимагання хабарів тощо.

 

11.04.2017