Головою Національної суспільної телерадіокомпанії обрано Зураба Аласанію.

 

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії обрала головою правління Суспільного мовлення Зураба Аласанію.

 

Про це повідомив на засіданні представник лічильної комісії наглядової ради НСТУ Володимир Яворівський, інформує видання "Детектор медіа".

 

За Зураба Аласанію у другому турі проголосували 10 членів наглядової ради, за голову Держкомтелерадіо Олега Наливайка – 7 осіб. Голосування було таємним.

 

У першому ж турі Аласанія мав порівну голосів із Наливайком – по 8 (ще один голос отримав Роман Вибрановський).

 

Загалом у конкурсі на посаду голови правління ПАТ НСТУ взяло участь 8 осіб: Зураб Аласанія, Олег Наливайко, Роман Вибрановський, Юрій Дараган, Олександр Зирін, Олександр Зорка, Олександр Коваленко та Марек Сєрант.

 

Зураб Аласанія народився в грузинському місті Сухумі, закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю "промислово-цивільне будівництво". Його медійна кар’єра розпочалася 1997 року в харківській студії "Телемак", де він випускав авторську програму "Телебачення сьогодні". Харківський період тривав до 2012 року: Зураб Аласанія був журналістом програми "Одного разу", випускав авторську публіцистичну програму "Об'єктив-но" на харківській телерадіокомпанії "Симон" (1999), став співзасновником і директором медіагрупи "Об'єктив" (2000 рік), заснував агентство "МедіаПорт" і тижневик MediaPost (2006 рік), був директором Харківської обласної державної ТРК (з 5 липня 2005 року до 4 червня 2010 року), керував телерадіокомпанією S-ТЕТ (2002–2012 роки).

 

У 2013 році Зураб Аласанія став одним із засновників і журналістів Hromadske.tv, є членом громадської організації Hromadske.tv, членом Незалежної медіаради й Комісії з журналістської етики.

 

25 березня 2014 року Кабінет Міністрів України призначив пана Аласанію генеральним директором НТКУ. Його кандидатуру було запропоновано уряду представниками медіаспільноти. Уже тоді він заявив, що кінцевою метою реформування "Першого національного" бачить роздержавлення і створення на його базі суспільного мовлення.

 

1 листопада 2017 року Зураб Аласанія подав у відставку за власним бажанням з посади гендиректора НТКУ.

 

10.04.2017