Турчинов: Ми не можемо виключати розширення військової аґресії.

 

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що РФ продовжує нарощувати військову потужність уздовж кордону з Україною, а армійське керівництво України не виключає збільшення агресії з боку РФ.

 

Про це Турчинов заявив на зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі.

 

З його слів, українські спецслужби фіксують активну діяльність РФ щодо нарощення військового потенціалу "насамперед на західному та південному [російських] стратеґічних напрямках".

 

"Аналізуючи ці дані, ми не можемо виключати розширення військової агресії проти нашої країни", – сказав секретар РНБО.

 

Турчинов додав, що "російсько-терористичні угруповання демонстративно нехтують мінськими угодами та черговою домовленістю про припинення вогню". "Не припиняючи обстрілів наших позицій із застосуванням забороненої мінськими угодами зброї, вони військовим шляхом намагаються змінити лінію розмежування", – обурився секретар Радбезу.

 

Секретар РНБО наголосив, що в цьому контексті вкрай важливо відновити військово-технічну співпрацю України з її західними партнерами, "яка була штучно заблокована в 2014 році". "Відсутність військово-технічної співпраці з нашими партнерами не сприяє збільшенню оборонного потенціалу України, який ми вважаємо складовою оборонного потенціалу всієї Європи", – наголосив Турчинов.

 

07.04.2017