Депутати погодилися підтримати грошима приватну освіту.

 

Депутати Львівської міської ради сьогодні, 6 квітня, затвердили Програму надання фінансової підтримки дошкільним і загальноосвітнім навчальним закладам м. Львова приватної форми власності на 2017 рік, інформує ZIK.

 

Метою Програми є фінансова підтримка навчальних закладів м. Львова, які не належать до комунальної власності територіальної громади м. Львова.

 

Розмір підтримки визначатиметься залежно від обсягу видатків, спрямованих на забезпечення виконання Базового навчального плану загальноосвітніх навчальних закладів і Базового компонента дошкільної освіти і розраховується відповідно до сумарної кількості навчальних годин інваріантної і варіативної складових, що фінансуються з бюджету відповідно до Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням українською мовою; кількості навчальних годин педагогічного навантаження на тиждень вчителя (вихователя) на повну ставку; кількості учнів (вихованців), які, згідно зі статистичними даними, навчаються у навчальному закладі приватної форми власності м. Львова; нормативів наповнюваності класів (груп) навчальних закладів.

 

Завданням програми є забезпечення прав дітей дошкільного та шкільного віку на здобуття освіти у закладах м. Львова приватної форми власності відповідно до вимог статті 53 Конституції України в частині забезпечення права на освіту, розвитку мережі навчальних закладів, покращення стану їх матеріально-технічної бази, створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах.

 

Як повідомляв Z, раніше цю програму затвердив виконком ЛМР.

06.04.2017