У парламенті оголосили новий конкурс на аудитора НАБУ.

 

Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції оголосив про проведення нового конкурсу на посаду аудитора НАБУ від парламенту.

 

Таке рішення прийняли на засіданні комітету, повідомляє аґенція УНІАН.

 

Зі слів голови антикорупційного комітету Єгора Соболєва, заявки для участі в новому конкурсі прийматимуть до 3 травня.

 

"Вимоги виписані в законі... Рішення оприлюднити на сайті комітету, в "Голосі України" і, як зазвичай, повідомити закордонні представництва держав, які надають технічну допомогу Україні у сфері протидії корупції", – сказав Соболєв.

 

Нардеп нагадав, що в конкурсі можуть брати участь "громадяни усіх держав, які мають досвід роботи в міжнародних закордонних судах, прокуратурі або органах обвинувачення і слідства".

 

Єгор Соболєв також нагадав, що на минулому засіданні комітет вирішив запропонувати взяти участь у конкурсі колишній американському прокуророві Марті Борщ, гендиректору Європейського управління боротьби з шахрайством Джованні Кесслеру та колишньому іспанському прокуророві Карлосу Кастресані.

 

"Я до них звернувся з листами офіційними. Повідомив їм, що ми вважаємо їх дуже високими спеціалістами, і запитав, чи вони не погодилися б взяти участь в конкурсі на обрання аудитора антикорупційного бюро", – поінформував Соболєв.

 

З його слів, чітку відповідь надала лише пані Борщ: "Вона надіслала офіційну відповідь, що буде рада взяти участь у такому конкурсі".

 

Водночас, зі слів голови комітету, пан Кесслер висловив здивування з приводу ситуації, що склалася з призначенням аудитора НАБУ. "Він не дав офіційної відповіді. Хоча колеги з представництва Єврокомісії вважають, що він погодиться зрештою брати участь в конкурсі. Але офіційного рішення немає", – сказав парламентар.

 

Що ж до Кастресани, то він поки не дав відповіді.

 

05.04.2017