Порошенко: Росія не дотримувалася перемир'я ні дня.

 

Президент України звинуватив Росію та контрольованих нею бойовиків у порушенні домовленості про "режим тиші" на Донбасі з 1 квітня. З його слів, РФ не лише іґнорує мінські угоди, а й зриває евентуальну домовленість про перемир'я перед Великоднем.

 

Про це Петро Порошенко заявив під час спільної зустрічі президентів України та Латвії із журналістами у Ризі, інформує прес-служба АП.

 

"На жаль, жодного дня, коли б цей режим дотримувався російською стороною, не було. 1, 2 квітня ми бачили певне скорочення застосування важкої артилерії і мінометів. На жаль, вчора ми побачили різку ескалацію – кількість обстрілів у порівнянні з першим і другим числом зросла втричі. Під час мінометного обстрілу із застосуванням 80-міліметрового міномета загинув український військовий. Активно застосовується стрілецька зброя", – наголосив Петро Порошенко.

 

"Усі були дуже щасливі дізнатися, що від 1 квітня були домовленості про встановлення миру на Донбасі. Але в той самий час дуже шкодуємо, що там до цього часу тривають обстріли і гинуть люди", – зазначив натомість президент Латвії Раймондс Вейоніс.

 

04.04.2017