Корчак закликає провести аудит НАЗК.

 

Національна аґенція з питань запобігання корупції ініціюватиме проведення незалежного міжнародного аудиту діяльності НАЗК.

 

Про це заявила голова аґенції Наталія Корчак у понеділок перед засіданням уряду, згідно з повідомленням прес-служби відомства.

 

Корчак пообіцяла, що найближчим часом НАЗК скерує належне звернення до Верховної Ради. При цім проситиме, аби перевірили не лише роботу її відомства, а й організували комплексний аудит функціонування реєстру електронних декларацій.

 

Також НАЗК готує судовий позов до державного підприємства "Українські спеціальні системи", яке є адміністратором реєстру декларацій.

 

"Йдеться про застосування штрафних санкцій за порушення умов договору щодо забезпечення безперебійного функціонування реєстру. Ми всі були свідками усього, що відбувалося. Ми не глухі й не сліпі. Зараз ми будемо вести розмову через суд із системним адміністратором", – сказала Корчак.

 

Ідею аудиту підтримав і член НАЗК Руслан Рябошапка. Водночас він продовжує наполягати на відставці Наталії Корчак. "Наша пропозиція – разом із відставкою голови НАЗК запровадити принцип щоквартальної ротації членів аґенції при виконанні обов'язків керівників відомства", – написав Рябошапка на своїй сторінці у Facebook.

 

03.04.2017