Андрій Садовий просить скликати обласну комісію для розв’язання проблеми з вивезенням сміття.

 

Міська влада Львова звертається до обласної комісії ТЕБ і НС з проханням влаштувати вивезення сміття зі Львова щонайменше на рік, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує ЛП.

 

«Ситуація дуже складна, ми не маємо де вивозити сміття. Ніхто насправді блокаду не знімав. Нам дали можливість вивезти сміття впродовж минулого тижня, але з сьогоднішнього дня ситуація дуже складна. Декілька компаній просто не мають фізично де вивозити», – повідомив Андрій Садовий.

 

«Я звернувся до обласної комісії із надзвичайних ситуацій, щоб вони ще раз прийняли відповідне рішення, щоб була можливість системно кожного дня відходи вивозити. Не можна сьогодні дозволити, а завтра не дозволити», – наголосив він.

 

Своєю чергою, директор департаменту житлового господарства й інфраструктури Сергій Бабак розповів про ситуацію з ділянкою в Миколаївському районі, де планували збудувати сміттєпереробний комплекс, пише ЗіК.

 

«Ми разом з представниками ОДА виїжджали на ділянку в Добряни й оглянули її. За словами місцевих активістів, це земля в оренді у Миколаївського цементного заводу. Також вони заявляють, що категорично проти заводу поблизу їхнього села. Тобто ділянку ми оглянули, але чи буде там починатися будівництво, поки що під великим питанням, – сказав Сергій Бабак.

 

«У нас іншого виходу немає. На мою приватну думку, немає іншого шляху, аніж спільними зусиллями ЛМР та ЛОДА знайти підходящу земельну ділянку та збудувати на ній сучасний сміттєпереробний завод, який обслуговував би Львів та декілька прилеглих районів», – додав він.

03.04.2017