НАЗК не змогла зібрати позачергове засідання.

 

Національна аґенція з питань запобігання корупції не змогла зібрати кворуму для проведення позачергового засідання.

 

Як повідомляє "Українська правда", на засідання, котре скликала голова НАЗК Наталія Корчак, не прийшло двоє з чотирьох членів аґенції – Руслан Рябошапка та Руслан Радецький (нагадаємо, нормативний склад НАЗК – п'ятеро осіб, проте одного ще не призначили).

 

На засіданні мали розглянути питання про визнання збоїв роботи реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, поважною причиною для неподачі декларацій до 1 квітня.

 

Як повідомив на нікчемному засіданні представник НАЗК Олександр Скопич, в останні дні реєстр працює вже у штатному режимі. Особи, які займають особливо важливі посади і мусять подати декларації до 1 квітня, вже подали 99 774 декларацій. У цій категорії бракує ще близько 3 тисяч посадовців. Загалом у системі вже зареєстровано 890 301 щорічну декларацію.

 

"Динаміка заходів на сайт реєстру впала, тож усі декларанти, які мають подати декларації до 1 квітня, можуть встигнути це зробити до кінця дня", – закликав Скопич.

 

Голова Антикорупційної аґенції Наталія Корчак пов'язала проблеми заблокованості НАЗК з тим, що в її складі досі нема п'ятого члена.

 

"Конкурсна комісія [з обрання членів НАЗК] працює, документи на спецперевірці – тобто, я так розумію, кандидатури є. Вони кожного разу обіцяють, що скоро буде [п'ятий член]", – цитує аґенція "Укрінформ".

 

"Оця парність «два на два» – і рішення не прийнято", – поскаржилася голова аґенції Наталія Корчак.

 

Рябошапка та Радецький бойкотують засідання НАЗК, бо вважають, що Корчак не впоралася зі своїми обо'язками, тож мусить скласти повноваження голови аґенції.

 

31.03.2017