МЗС РФ пропонує проаналізувати, "хто такий український народ".

 

У Міністерстві закордонних справ Росії запропонували проаналізувати із залученням міжнародних експертів, "хто такий український народ", і в чому "його справжні споконвічні інтереси".

 

Про це на брифінґу сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, інформує УНІАН.

 

"Серйозна робота – це важка, болісна, але єдино можлива в цьому випадку робота над помилками, над багаторічними помилками – відмова від націоналізму, відмова від ставки на радикальні сили, пошук національного консенсусу, припинення тих методів роздирання суспільства... зокрема за мовною ознакою. І дійсно спроба аналізу інтересів України, спроба проаналізувати, хто такий український народ, у чому його справжні споконвічні інтереси, з кого він складається, як забезпечити права всіх категорій населення", – сказала Захарова.

 

"Це колосальна робота. Тут уже смолоскипами й націоналістичними гаслами не відбудешся. Тут треба [працювати] серйозно – можливо, навіть із залученням міжнародних експертів із тих організацій, які виробляють міжнародні положення про захист прав людини, національних меншин", – вважає речниця Сєрґєя Лаврова.

 

Спікер МЗС каже, що націоналістична доктрина провадить до "абсолютного ідеологічного колапсу". "Процес лише набирає обертів, потім просто люди будуть ставити питання «хто винен» і шукати винних вже не на Донбасі, а в Києві й великих містах, у сусідніх будинках тощо", – згущує Захарова.

 

Представниця МЗС стверджує, що "не можна весь час годувати людей" зовнішнім ворогом і говорити про "міфічні танки, які, мабуть, повітрям перекидають в Україну", а також про "аґентів Кремля".

 

Серед претензій відомства Сєрґєя Лаврова – мовна політика України, котра, на думку Захарової, спрямована на леґалізацію заборони російської мови. МЗС РФ називає це не мало не багато боротьбою з інакодумством.

 

"Схвалення подібних документів (мовного закону, – Z) означає фактичну легалізацію насильницької українізації країни, узаконену боротьбу не тільки з російською мовою і культурою, а й з мовами інших етнічних груп, які проживають в Україні. Така законодавча творчість є нічим іншим, як інструментом обмеження прав і боротьби з інакомисленням", – сказала Захарова.

 

30.03.2017